Netwerkbijeenkomst bij De Dieu

 

Vrijdag 21 april waren alle OHO-leden uitgenodigd een bezoek te brengen aan Rijksmonument Huize de Dieu in Alkmaar. Ruim 60 leden kwamen een kijkje nemen en met elkaar van gedachten wisselen.
Luxe sociëteit
De oorspronkelijke naam van het gebouw blijkt Huize Egmont (Langestraat 114 te Alkmaar) te zijn. Toch staat het inmiddels Rijksmonument beter bekend als Huize De Dieu. Het prachtige pand werd in 1742-1745 gebouwd voor Carel de Dieu. Tegenwoordig is in het pand de luxe sociëteit, een herenclub, gevestigd.
Na een allervriendelijkst ontvangst door een heer in jacquet kon iedereen op de begane grond aan schitterende de bar een drankje nuttigen. Al direct in deze mooie ruimte waren veel leden onder de indruk van het pand. Deze bar is niet alleen in gebruik door de sociëteit, maar ook beschikbaar voor een feest, verjaardag, bruiloft, bedrijfsborrel of jubileum.
Founders aanwezig
De founders (leden van De Dieu) gebruiken het pand voor de sociëteit, maar stellen het ook gedeeltelijk open voor publiek. Deze vrijdagavond dus voor Ondernemend Heiloo. Voorzitter Henk Morsch houdt weer het gebruikelijk welkomstwoord en stelt voorzitter van De Dieu Martijn Boereboom voor. Martijn bedankt iedereen voor de komst en vertelt dat hij blij is dat er zoveel ondernemers uit de regio naar Huize de Dieu zijn gekomen. Nu kan iedereen van OHO kennismaken met het prachtige pand en de founders. Tijdens deze netwerkbijeenkomst waren er een aanzienlijk aantal founders van De Dieu aanwezig om meer over de sociëteit te vertellen. Momenteel telt de herenclub ruim 175 leden en er is een maximum gesteld op 200 leden. Alle belangstellenden voor een lidmaatschap bij de sociëteit kunnen contact opnemen. De sociëteit is een plek voor het delen van kennis, kunde en contacten op zakelijk, vriendschappelijk, commercieel en cultureel gebied. Als lid van de sociëteit heeft men vrij toegang tot Huize De Dieu en zijn de meest waardevolle kamers én de tuin exclusief voor hen gereserveerd.
Stiltekamer
Daarna is het woord tijdens de rondleiding aan Astrid Tromp en zij vertelt in een half uur meer over het prachtige pand in roco-stijl. Normaal gesproken duurt haar rondleiding 1,5 uur en deze worden op woensdagen georganiseerd. Nu gaat zij dus in vogelvlucht langs de historie over de familie De Dieu, het in gebruik nemen door het Hooge Huys als kantoorpand en het schilderwerk in de stiltekamer. Sinds 2014 is het pand in gebruik door de sociëteit, is er op de eerste verdieping een sigarenlounge en worden er ruimtes verhuurd om te vergaderen. Tijdens de rondleiding kan iedereen zich bij het uitzicht op het schitterende schilderwerk aan de wanden wel voorstellen dat dit een fijne plek is om elkaar zakelijk te ontmoeten. De rondleiding gaat ook naar ‘de mooie kamer’ waar Astrid meer over het ‘stripverhaal’ in de schilderingen vertelt.
Voor en na de rondleiding komen er fijne hapjes door, deze werden op de binnenplaats in de tuin bereid en verzorgd door Brasserie in ’t Groen.
Een geslaagd evenement voor de leden van Ondernemend Heiloo.

 

Meer weten over De Dieu? Check http://dedieu.nl/.

[album id=53 template=extend]

Lees ook

Praat mee!