Mooi artikel in De Uitkijkpost over De Ondernemingsprijs

‘Samen werken of samenwerken’

 

Nieuw: Publieksprijs in Ondernemingsverkiezing 2014

 

HEILOO – Wie wordt op zaterdag 13 december uitgeroepen tot de Ondernemer van 2014; welk veelbelovend jong bedrijf verdient in uw ogen het steuntje in de rug van de In de Kijkerprijs? En wie wint de eerste Publieksprijs? De aftrap voor de Ondernemingsverkiezing 2014 is gegeven; het digitale ‘stemloket’ op www.ondernemendheiloo.nl  is weer geopend. En er wordt al druk gestemd!

 

Elke stem voorzien van een grondige motivatie telt in deze derde editie van de Ondernemingsverkiezing sowieso mee voor een toegevoegde categorie: de Publieksprijs. De Ondernemingsprijs is een jaarlijkse wisselprijs, uitgereikt aan een in Heiloo gevestigd bedrijf of zelfstandige ondernemer, die zich in de loop der jaren bewezen heeft, innovatief en/of duurzaam onderneemt waarbij personeel de kans krijgt zich te ontwikkelen. Het bedrijf vertegenwoordigt bovendien een maatschappelijke waarde voor Heiloo. Winnaars van de voorgaande edities zijn Erkamp Projectstoffering en TG Lining.

De organiserende ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO) heeft dit jaar gekozen voor het thema ‘Samen werken of samenwerken’. Rob van der Wal en Thijs Smit, beiden bestuurslid van OHO, leggen uit waarom. ,,In Heiloo is een enorme diversiteit aan bedrijven gevestigd. Van de circa 1100 in Heiloo gevestigde bedrijven zijn er 260 aangesloten bij OHO. Landelijk gezien is dit een hoog percentage, wat duidt op een groot saamhorigheidsgevoel en de wil om samen te werken. Na de crisis willen we nu vooruit! Behalve dat OHO voorziet in de behoefte om ervaringen uit te wisselen en elkaar vooruit te helpen, kunnen lokale ondernemers ook op zakelijk vlak iets voor elkaar betekenen!” Rob van der Wal, eigenaar van CiroPack,vertelt: ,,Zo heb ik ons wagenpark in onderhoud bij het autoservicebedrijf om de hoek en de verbouwing van ons pand laten uitvoeren door mijn buurman.”

Tot vrijdag 17 oktober kan iedereen uit zijn stem (plus motivatie) uitbrengen op een Heilooër bedrijf of zelfstandig ondernemer. De actuele top 10  staat in willekeurige volgorde op de website vermeld. En daarin kan door uw stem nog van alles veranderen. Vervolgens buigt de onafhankelijk vakjury zich over de ondernemers/bedrijven die de meeste stemmen hebben gekregen. Middels bedrijfsbezoeken wordt onderzocht of aan de criteria wordt voldaan om in aanmerking te komen voor plaatsing op de uiteindelijke nominatielijst. Begin december worden de genomineerde bedrijven bekend gemaakt. Los daarvan telt elke stem mee voor de Publieksprijs. Welke drie bedrijven als winnaar uit de bus komen, wordt op zaterdag 13 december, tijdens de jaarlijkse feestavond van OHO, geheel in stijl bekend gemaakt!

Lees ook

Praat mee!