Ex-inbreker en brandweer complimenteren ondernemers met veiligheid

Dat het met de veiligheid van de bedrijventerreinen in Heiloo goed is gesteld, is een prachtige conclusie na een informatieve avond over veiligheid voor ondernemers in Heiloo.  Zowel ex-inbreker Evert Jansen als van Stephan Burgering, brandweer Heiloo waren tevreden. 

Evert Jansen besloot om na achttien jaar op het verkeerde pad te hebben gelopen nu iets positiefs halen uit zijn criminele verleden. Daarom geeft hij ondernemers tips hoe je de kans op inbraak verkleint. Gewapend met een fotocamara is ex-inbreker Evert Jansen op zoek gegaan naar inbraakgevoelige plekken of situaties op de bedrijventerreinen in Heiloo. De ondernemers werden de avond zelf hier nog mee geconfronteerd. Jansen: “Ik zie het niet vaak, maar de ondernemers in Heiloo hebben hun zaken goed voor elkaar.” Er waren slechts vijf verbeterpunten. Ook de brandweer Heiloo was tevreden. Zij maakten van de gelegenheid gebruik om de bedrijventerreinen te checken op brandveiliheid.

Keurmerk Veilig Ondernemen

Dit is een compliment richting de ondernemers en de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen. Maar aandacht blijft noodzakelijk want we hebben nu zelf gezien dat het de inbrekers heel gemakkelijk wordt gemaakt door onbeheerde trappen, aanhangers, deuren die niet gecontroleerd worden en zo verder. Daarnaast is het maar weer eens duidelijk gemaakt wat de gevolgen zijn van een brand. Soms is het goed om je van al deze zaken weer een keer bewust van te zijn.”

Succes

De avond is georganiseerd op initiatief van de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVOb) en werd mogelijk gemaakt door Ondernemersvereniging OHO, Rabobank Noord-Kennemerland en de gemeente. KVOb is een samenwerkingsverband met ondernemers, gemeente, brandweer en politie. De wens om deze avond te organiseren bestond al lang en mag met een goede opkomst van zestig ondernemers gerust een succes worden genoemd. De avond werd afgesloten met de maandelijkse borrel van de ondernemersvereniging.

 

 

 

 

Lees ook

Praat mee!