Aalsmeerse Bloemenhal

 

Vanaf maart 2013 is dit het nieuwe aangezicht aan De Oude Werf

Wat ooit begon als een inpakloods voor markten, groeide uit tot een populaire winkel. Ook het aanbod veranderde. Door de uitbreiding van het assortiment en het beperkt aantal parkeerplaatsen aan de Zevenhuizerlaan zijn Johan en Kitty van Bennekom genoodzaakt een andere plek voor hun winkel te zoeken. 1 Maart 2013 openen zij de deuren van hun nieuwe pand aan De Oude Werf.

‘De firma Bruin startte 42 jaar geleden de inpakloods aan de Zevenhuizerlaan’, vertelt Johan van Bennekom. ‘De loods was bedoeld als inpakloods van planten voor de markten. Totdat er mensen binnen wandelden die wel een plantje wilden kopen. Dat zette mijn vader, die bij firma Bruin werkte, aan het denken. Hij zette veertig jaar geleden de winkel op. Hij heeft dat achttien jaar alleen gerund in een kleinschalige vorm. Toen stopte de firma Bruin.

Groei
Als gezin, met mijn vader en moeder, gingen we verder me de winkel. En sinds elf jaar run ik het nu met mijn vrouw Kitty. Er is sindsdien wel veel veranderd. We zijn letterlijk veel meer naar buiten gegaan. Lag de focus vroeger echt op het seizoen, nu draaien we het hele jaar door. Binnen planten, buiten planten, bollen, manden, potten en accessoires. Het assortiment is gegroeid. Net als het aantal personeelsleden. We werken nu met negen man personeel. En tja, de ruimte is beperkt net als het aantal parkeerplaatsen. Daarom zijn we druk bezig met een nieuw pand. De Oude Werf wordt volgend jaar onze nieuwe werkplek.’

Bouw
Maar voor het zover is, moet er nog gebouwd worden. Johan: ‘Dit najaar startten we. 1 Oktober wordt de grond bouwrijp gemaakt, 1 november start het bouwbedrijf en 1 januari is het pand wind- en waterdicht. Dan wordt er binnen hard gewerkt aan de afwerking en is het pand per 1 februari klaar. Wij hebben dan nog een maand om het pand in te richten, waarna we 1 maart vol trots de deuren van ons nieuwe pand voor het publiek openen. We hopen aan De Oude Werf een nog groter publiek te bereiken door de locatie en de parkeergelegenheid. Onze deal met de Uitkijkpost gaat daar hopelijk ook aan bijdragen. We gaan 52 flinke advertenties plaatsen die de mensen hopelijk uitnodigen om De Oude Werf te bezoeken.’

Service en kwaliteit
Ondernemend en vernieuwend, dat zijn Johan en Kitty. ‘Twee dingen veranderen niet’, zegt Johan. ‘Ons service en prijs-/kwaliteitverhouding blijft. Ook straks aan De Oude Werf.’

Contactgegevens

www.aalsmeersebloemenhal-heiloo.nl
Zevenhuizerlaan 54
1851 MX Heiloo
072-5331408

Lees ook

Praat mee!