Publieksbalies werken nu ook op afspraak

Inwoners van Heiloo kunnen sinds deze maand ook op afspraak langskomen bij de publieksbalie Burgerzaken. De publieksbali Bouwen en Wonen werkt nu alleen nog maar op afspraak. Door meer op afspraak te werken, verkort de gemeente de wachttijden en kan zowel de bezoeker als de medewerker van de publieksbalie zich voorbereiden. Inwoners kunnen voortaan via www.heiloo.nl een afspraak maken voor het aanvragen van bijvoorbeeld reisdocumenten, uittreksels, een rijbewijs of het inzien van een omgevingsvergunning of bestemmingsplan.

Betere dienstverlening
Per jaar bezoeken ongeveer 15.000 mensen de publieksbalies in de hal van het gemeentehuis. Door de nieuwe werkwijze weet de bezoeker bijvoorbeeld precies welke documenten hij of zij mee moet nemen. De gemeente heeft betreffende documenten uit het archief beschikbaar. Door meer op afspraak te werken en wachttijden te verkorten wil de gemeente de dienstverlening nog meer verbeteren.

Andere openingstijden
Bij de publieksbalie Bouwen en Wonen kunnen mensen alleen nog op afspraak langskomen. Inwoners die een afspraak willen maken voor de publieksbalie Bouwen en Wonen kunnen dat via de website www.heiloo.nl doen voor de eerstvolgende maandag, woensdag of vrijdag van 08.00 tot en met 12.00 uur en voor maandagavond van 18.00 tot en met 19.30 uur.
Voor de publieksbalie Burgerzaken blijft de mogelijkheid van ‘vrije inloop’. Voor producten van Burgerzaken gelden de afspraakmogelijkheden tijdens de reguliere inloop openingstijden. Dat is dagelijks van 8.00 tot 12.30 uur en op maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Daarnaast kunnen mensen extra op maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur een afspraak maken voor een product van Burgerzaken.

Lees ook

Praat mee!