Ondernemer belicht: Marit van Deventer

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Floraldreams is gespecialiseerd in het maken van bruidsbloemwerk door heel het land en eigenlijk ook Europa, dit jaar mocht ik 2 keer naar het buitenland voor toffe opdrachten. Dit jaar een geweldig mooi bruidsseizoen gedraaid van 120 bruiloften.
Naast het bloemwerk ben ik Floraldreams steeds meer aan het uitbreiden naar styling voor bruiloften. Zo verkoop ik steeds meer het complete plaatje inclusief backdrops, prieeltjes, bankjes, kaarsen, kandelaren, windlichten, welkomstborden etc.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Doe waar je blij van wordt, voor mij is mijn werk echt mijn passie. Daardoor was het ook zo lastig in coronatijd dat ik mijn passie niet mocht uitvoeren, doe je je werk met zoveel passie als ik dan zal dit je van iedereen weer tegemoet komen. Een brede glimlach krijg ik dan ook vaak terug van klanten, collega’s, werknemers en zelfs mensen die je niet kent.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Ik doe veel bruiloften in de buurt, maar nog meer verspreid door het hele land en buitenland. Ik vind het belangrijk dat mijn bruidsparen vooral samenwerken met leveranciers die bij ze passen. Zo werk ik bijvoorbeeld veel samen met Merel van Aurelia Weddingplanner in Heiloo of bijvoorbeeld met Yvonne ten Bruggencate die prachtige bruidsrapportages maakt.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
De afgelopen 3 jaar toen het de ondernemers best lastig werd gemaakt en vooral in de evenementenbranche ben ik creatief gaan nadenken.
Zo heb ik een gedeelte van mijn bedrijfspand aan De Oude Werf omgetoverd tot showroom voor zijde bloemen. Hier verkoop ik de allermooiste kunstbloemen maar verhuur ik deze vooral aan bedrijven in een abonnement per maand of kwartaal omdat ik merk dat echte bloemen vaak minder representatief zijn door het uitvallen, slaphangen of de geur van het stilstaande water. Daarnaast stoppen veel bloemenkwekers door de oplopende gasprijzen waardoor de bloemen schaarser worden en duurder, hiervoor is een zijde boeket natuurlijk een prachtige oplossing.

Aan welke ander lid van Ondernemend Heiloo geef jij het stokje door en waarom?
Ik geef het stokje over aan Emmy van Bijwaard Kappers. Ik heb bewondering voor haar manier van ondernemen en vooral hoe leuk ze is voor haar personeel met weekendjes weg etc. Daarnaast zit ik altijd graag bij haar in de stoel en word ik altijd verwend!

Lees ook