Ondernemer belicht: Robin Bhaggan

Wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Mijn onderneming heet Core Release. Ik behandel mensen met rug, nek, schouder, knie en stem klachten.

In mijn behandeling werk ik met de fascia. Dit is een soort spinnenweb van bindweefsel door het hele lichaam heen en heeft verschillende lagen. In deze lagen zitten organen, botten, spieren en zenuwen verweven. Bij pijnklachten zie je dat deze verschillende onderdelen daarom allemaal betrokken zijn bij het probleem. De huidige behandelmethodes behandelen vanuit hun eigen hokje (of alleen spieren, of alleen botten, of alleen spieren en botten, of alleen organen).

Met mijn werkwijze breek je de muurtjes van de hokjes open en ga je pijnklachten vanuit het volledige perspectief bekijken. Ik neem dus alle verschillende onderdelen mee die verweven zijn in de fasciale lagen. De resultaten zijn sneller en van langere duur dan andere behandelwijzes.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Veel mensen die ik in mijn praktijk zie, ontwikkelen klachten door een verkeerde zithouding. Mede mogelijk gemaakt door de Arbo, die bijvoorbeeld aangeeft dat je moet zitten in 90 graden hoeken. Het grappige is dat de heup anatomisch gezien helemaal geen 90 graden hoek kan maken, dus je altijd met een bollende onderrug zit. Hierdoor komt er meer druk op de organen en zie je dat er veel klachten ontstaan zoals rug-, nek- en schouderklachten.

Mijn tip zou zijn om bij zittende beroepen je tafel en stoel omhoog te doen. Zo gaan je knieën wat naar beneden en krijg je een open heuphoek. Je krijgt hierdoor minder druk op de organen.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
In het Willibrordus Business Center in Heiloo zitten veel leuke ondernemers die regelmatig even binnen wandelen tijdens de pauzes. Als ze pijnklachten hebben, help ik ze daar natuurlijk graag bij. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk lokaal aan te schaffen.

We zijn daarnaast in Nederland een beetje vergeten hoeveel kennis er lokaal te vinden is. We bestellen veel landelijk online, wat natuurlijk soms heel handig kan zijn. Maar de echte experts, die zitten hier gewoon in Heiloo hoor!

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Wat weinig mensen weten is dat ik eigenlijk heel weinig cliënten uit Heiloo en omgeving zie.

Mijn cliënten kwamen de afgelopen jaren vooral uit de verdere provincies: Groningen, Friesland, Zeeland en Limburg. Ook een aantal prof voetballers uit binnen- en buitenland zijn tegenwoordig in het Willibrordus in Heiloo te vinden waar mijn praktijk gevestigd is. Het lijkt wel dat als iets ver weg is, het beter is dan iets van dichtbij.

Het is extra leuk om mensen uit deze omgeving te mogen helpen. Dus mocht je hier uit de buurt komen en eens een nieuw licht over jouw pijnklacht laten schijnen? Kom langs!

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Ik geef het stokje door aan Maxim Cremie, die net nieuw is bij de OHO. Zoals ik net al vertelde over echte expertise, heeft hij een prachtig ambacht die het zeker waard is om belicht te worden!

Lees ook