Ondernemer belicht: AnouckNadine

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Al sinds dat ik een klein meisje was verzamelde ik verhalen. Verhalen in de breedste zin van het woord. Ik raapte steentjes op van de straat, verzamelde inpakpapiertjes en spaarde textiel. Ook bedacht ik dat ieder product dat ik verzamelde een eigen verhaal, een eigen historie had. Met AnouckNadine wil ik graag mijn kennis, verhalen en de liefde voor ambacht verspreiden. Dat alles met het oog op circulariteit en duurzaamheid.

AnouckNadine doet veel op het gebied van mode en interieur. Tegenwoordig uit zich dit met het maken van HomeDeco producten en het (ver)maken van mode en kunst.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Een tip die iedereen in zijn bedrijf kan gebruiken is het toevoegen van een persoonlijk verhaal aan zijn/haar product of dienst. Zelf vind ik het voorbeeld van Simon Sinek en de Golden Circle erg inspirerend met betrekking tot het vertellen van je eigen verhaal.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
In mijn korte tijd als ondernemer ben ik al vele inspirerende ondernemers tegengekomen. Mijn voorliefde voor de mode is mede ontstaan door Inge Kracht met haar bedrijf Queen in Black, waar ik zowel naailessen heb gevolgd als stage heb gelopen. Ook heb ik tijdens mijn opleiding een portfolio website laten maken door Marcel van Maasdam van MVM Design. Ook zijn Machteld Bos en Ruud Bos van Pauze Mediation jaren geleden al op mijn pad gekomen toen ik voor Kids Focus Mediation een logo heb gemaakt.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Zakelijk gezien weten jullie eigenlijk nog vrij weinig van mij. Ik heb AnouckNadine opgericht tijdens mijn studie aan Academie Artemis midden in de Covid-19 pandemie. AnouckNadine staat voor het vertellen van verhalen door middel van HomeDeco, mode- en kunstprojecten. Ik geloof dat alles een verhaal heeft en dat het het waard is om het te vertellen.

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Graag zou ik het stokje overdragen aan Agnes Haullussy-Zaal van Liefde voor Kleur. Ondanks dat onze wegen elkaar nog niet hebben gekruisd, voel ik veel affiniteit met haar visie en gevoel voor kleur.

Lees ook