Ondernemer belicht: Yvonne Ten Bruggencate

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Zoals velen van jullie al weten ben ik fotografe, in Heiloo alom bekend om de katten foto’s. Ik fotografeer mensen, van de wieg tot het graf even heel kort samengevat. Dat houdt in dat ik een enkele keer een geboorte fotografeer of een Newbornshoot doe bij mensen thuis. Het merendeel van mijn klanten komt voor een trouwreportage, een familiestoot of een bedrijfsreportage.
Soms een afscheidsreportage of een uitvaart. Alles is mogelijk zolang er maar mensen op de foto aan.
Ik heb een hele grote en mooie fotostudio. Daar geef ik workshops aan collega fotografen. Ik leer hen hoe zij mensen kunnen aansturen die voor hun camera staan. Ik werk vooral zonder te poseren en dat willen veel collega’s ook leren. In de winter doe ik fine art studio fotografie. Een tak die nog niet zo heel erg bekend is van mij, maar daar gaat zeker verandering in komen.
Verder maak ik albums na afloop van de shoot en zorg ik ervoor dat mensen mooie prints kunnen bestellen. Vooral op dibond en plexiglas, dat is mooi strak en kleurvast.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Als je een droom hebt, ga er dan voor! Denk groot. Het maakt niet uit als je tussendoor struikelt en valt, het gaat erom dat je net een keer extra blijft opstaan. Zorg voor een positieve vibe voor jezelf, dan komt er een stroom aan energie op gang die jou en jouw bedrijf laat groeien.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Ik word regelmatig gevraagd door ondernemers in Heiloo om foto’s te maken voor hun social media, website of reclame campagne. Ik heb samengewerkt met onder andere Cindy van Lookx, OHO, de schrijfster Vera Stupenea, Pien Hommes van Hommes Marketing, Marlene Roodbol van hareninvlechten.nl, Huisartsenpraktijk Hoog en Laag, Merle en Sanny van Met liefde geregeld en nog heel veel anderen. Natuurlijk spreek ik ook veel ondernemers via mijn eigen rubriek HeilooĆ«r in Beeld die geplaatst word op de speciale Facebook pagina en in Nieuwsblad Heiloo.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Wat jullie nog niet van mij weten, dat is een lastige vraag omdat ik denk ik heel open ben en veel deel op social media. Misschien wel dat het werk van een fotograaf zich bijna volledig achter de schermen afspeelt.
Als de foto’s zijn gemaakt is het voor mij nog lang niet klaar. Dan begint het uitzoeken, editten, selecteren, online gallery aanmaken, slideshow maken, album ontwerpen, website bijhouden en posts voor social media maken. En wellicht wisten velen van jullie nog niet dat ik een mooie nieuwe studio heb in Egmond aan den Hoef.

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Ik geef het stokje graag door aan Patricia Duineveld.

Lees ook