Ondernemer belicht: Rik Tromp

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
De Weijdehoeve is een Horecaslagerij welke sinds 2007 in Heiloo gevestigd is. Wij leveren alles tussen de tong en de staart aan restaurants, cateraars, zorginstellingen en hotels. Dit doen wij door heel Nederland, maar de focus ligt op Noord-Holland. Ons aanbod bestaat uit onder andere rundvlees (Europees), varkensvlees, wild & gevogelte, lamsvlees, kalfsvlees en vleeswaren.

In 2021 heb ik het stokje van dit mooie bedrijf mogen overnemen van de vorige eigenaar en we zijn nu ruim een half jaar onderweg. In dit eerste half jaar hebben we een mooi team met goede slagers neergezet en werken we op alle vlakken aan onze bekendheid met als doel te groeien in de regio en een betrouwbare partner te worden én blijven van mooie horecazaken.

Naast de horeca zijn wij er ook voor de consumenten in en om Heiloo. Voor al het  dagelijkse’ vlees of juist voor de grotere, meer aparte delen vlees kan iedere consument uit de regio ook bij ons terecht. Vlees en BBQ-liefhebbers weten ons al steeds beter te vinden.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Zelf ben ik dus pas sinds kort ‘ondernemer’, dus het voelt raar om een tip te geven. Maar wat ik vooral geleerd heb is durf te ondernemen! Blijf niet hangen in ideeën maar ga ermee aan de slag. Alleen dan kom je uiteindelijk vooruit en blijft ondernemen leuk.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Naast dat wij aan een aantal mooie zaken in Heiloo onze producten leveren, werken we ook samen met de Firma H. Liefting. Dat houdt in de praktijk in dat wij klanten gezamenlijk beleveren. Dat scheelt dus een rit of soms zelfs een chauffeur.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Ik ben mijzelf zakelijk nog aan het uitvinden maar jullie gaan in elk geval meer horen van De Weijdehoeve.

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Ik geef het stokje door aan Bob Erkamp. Hij gaat verhuizen naar een nieuw pand en richt zich ook op zorg-gerelateerde twee-, drie- en vierwielers tegenwoordig. Ik ben benieuwd naar zijn verhaal.

Lees ook