Ondernemer belicht: Judith Schoof-van Dijl

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Schoof Marketing Advies heet mijn bedrijf. Ik ben freelance marketeer en help andere ondernemers en grote bedrijven met hun marketing. Dit kan online marketing zijn (zoals beter gevonden worden op basis van zoekmachine optimalisatie, het opzetten van Bol.com verkopen of social media uitingen maken en inplannen) of offline marketing zoals het coördineren van alle marketing activiteiten (flyers, folders, posters, radio campagnes, direct mail). Ik kan ook helpen bij de marketing strategie, bijvoorbeeld door het opstellen van een strategisch marketing plan, brainstorm sessies organiseren en de uitvoering daarvan.

Ik ben blij als ik een bedrijf verder kan helpen met marketing en doe dit op een praktisch manier. Momenteel ben ik voor een grote opdrachtgever aan de slag als operationeel manager en manage ik een club van 10 freelancers, zorg ik voor de planning en uitvoering op compliance gebied. Dit betekent dat ik veelal bezig ben met de compliance op het gebied van de marketing (naleving van alle wetten op marketing gebied) van veel grote bedrijven in Nederland. Daarnaast heb ik kleinere opdrachtgevers waar ik brainstorm sessies voor organiseer hoe ze hun marketing kunnen optimaliseren en doe de uitvoering van de marketing om de opdrachtgevers te ontlasten zodat zij bezig kunnen zijn met hun passie, hun bedrijf runnen.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Jeetje dat is best een moeilijke vraag… ik denk dat mijn beste tip aan OHO-leden is dat ze zich het beste kunnen focussen op waar ze goed in zijn en (waar mogelijk) zaken kunnen uitbesteden waar ze zelf niet zo goed in zijn (bij mij bijvoorbeeld mijn administratie) zodat er meer tijd over gehouden wordt om zo optimaal mogelijk te presteren in jouw eigen bedrijf.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Ik heb veel contact met ondernemers in Heiloo maar ik wil Paula van de Browniehemel in het zonnetje zetten. Ik vind Paula een top ondernemer en ik kijk graag hoe zij haar zaak uitbreid en het zo ontzettend goed doet. Ik werk momenteel niet samen met ondernemers in Heiloo maar sta daar zeker voor open. Mijn opdrachtgevers zijn over het land verspreid en ik heb met hen al lange tijd samenwerkingen.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Ik denk dat misschien een aantal mensen niet weten dat ik tot een paar jaar terug Ninie kinderkleding heb opgezet, mijn eigen kinderkledinglijn voor meisjes met bijbehorende webshop. Tim Sombroek heeft deze webshop (en nog 3 andere webshops) voor mij gemaakt, mijn kledinglijn werd geproduceerd door Jose Glas en daar ben ik nog altijd heel trots op. Helaas ben ik gestopt met Ninie kinderkleding, maar ik ben nog steeds trots op wat we toen hebben bereikt en hoe fijn we hebben samengewerkt in de 10 jaar dat ik eigen webshops en een kledinglijn had.

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Ik wil het stokje doorgeven aan Paula van de Browniehemel omdat ik haar erg bewonder om haar kracht en haar doorzettingsvermogen en ik heel benieuwd ben naar haar verhaal.

Lees ook