Smeltkaasfabriek Kaptein verhuist naar de Boekelermeer Heiloo

In 2021 is bedrijventerrein de Boekelermeer Heiloo een nieuw bedrijf rijker. Naast het huidige pand van Kaptein aan Het Gemaal wordt een nieuwe fabriek gebouwd. Op de kavel van ruim 1 hectare komt de smeltkaasfabriek van Kaptein PCF (Processed Cheese Factory). Op woensdag 16 september tekenden René Kaptein en wethouder Dellemijn de koopovereenkomst.

De smeltkaasfabriek staat nu nog in Oosthuizen. Het is een logische stap om deze fabriek naar de Boekelermeer te halen. Vier jaar geleden verhuisde Kaptein hun bedrijf voor opslag en het verpakken van kaas en boter naar Het Gemaal. Met de komst van de smeltkaasfabriek staan twee van de drie productiebedrijven op grondgebied van Heiloo. De bouw van het nieuwe pand start waarschijnlijk in de zomer van 2021.

Toekomstbestendig bouwen
Het nieuwe pand is een mooie uitbreiding op het al bestaande gebouw aan Het Gemaal. Kaptein zet in op groei en toekomstbestendig bouwen. “We willen een gebouw neerzetten wat er jarenlang mee door kan. Onze producten zijn grotendeels voor de export bestemd én gaan de hele wereld over. Dat verzorgen we dus vanuit Heiloo.”, zegt Mireille Kaptein, directeur Kaptein Groep.

De duurzame oplossingen die in het huidige pand zijn verwerkt dragen ook bij aan het toekomstperspectief. Daar is gekozen voor zonnepanelen, ledverlichting en warmteterugwinning. Mireille Kaptein: “We willen zo duurzaam mogelijk ontwikkelen, zodat het klaar is voor de volgende generatie.”

Aantrekkelijke locatie
De Boekelermeer Heiloo als bedrijventerrein is een aantrekkelijke locatie voor Kaptein. De ligging en bereikbaarheid zijn goed. Het wachten is op de ontsluiting met de A9.

Bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo is een duurzaam bedrijventerrein met ruime vestigingsmogelijkheden. Bedrijven creëren er een eigen pand op maat, mede door de mogelijkheid van flexibele kavelgrootte. Er is voldoende groen, ruimte voor natuur en het terrein is ruim opgezet. Hierdoor is het een inspirerende en gewilde plek om te ondernemen.

Lees ook