Ga mee op Wijksafari in de gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo

We ontvingen van de Buch onderstaand persbericht:
Iedereen krijgt te maken met klimaatverandering. De kans op hitte en droogte is groter geworden. Hoosbuien, die de tuin blank zetten en kelders doet onderlopen, komen vaker voor. Een goede tuin kan je beschermen tegen een deel van de gevolgen van klimaatverandering.
En wist u dat een groene tuin goed is voor uw gezondheid? In een groene wijk komen minder gezondheidsklachten voor dan in een versteende wijk.
Tot slot helpt u met een groene tuin ook de bijen, de vlinders, de vogels en de egeltjes. Die kunnen immers niet eten van steen. Ook fruitbomen zijn afhankelijk van insecten door bestuiving. Met een groene tuin helpen we niet alleen onszelf maar ook de dieren.

Programma wijksafari

De wijksafari, een wandeling langs de tuinen in de buurt, geeft u goede voorbeelden voor waterbestendige en diervriendelijke tuinen. De wandelingen duren ongeveer een uur en worden begeleid door Groei en Bloei, Landschap Noord-Holland en de Vogelbescherming. Daarnaast is er gelegenheid tot het bezoeken van de plantjesmarkt, kunt u een lezing bijwonen over de inrichting van waterbestendige en diervriendelijke tuinen en is er een apart kinderprogramma.
Alle wijksafaris starten om 13.30 uur en eindigen rond 16.30 uur. Voor het programma en opgave kunt u mailen naar info@degroenereiger.nl.
Opgeven is verplicht. Tijdens de wijksafari wordt rekening gehouden met de grootte van de groep, zodat de corona-maatregelen kunnen worden gewaarborgd.

Data wijksafari’s

Bergen: 2 september 13.30 in Groet en 30 september Egmond-Binnen
Castricum: 19 september Akersloot-Noord en 7 oktober Bakkum-Zuid
Heiloo: 9 september Stationsbuurt en 3 oktober Heiloo West

Lees ook