Nieuwe leden in maart en april

In maart en april 2020 zijn er twee nieuwe ondernemers lid geworden van Ondernemend Heiloo.
Hierbij stellen Joop Hofland en Peter Vonk zich aan ons voor!


• Joop Hofland, Bouw de Brug – www.bouwdebrug.nl

– Wat voor bedrijf heb je?
“Vanaf 1 maart 2020 ben ik gestart met BOUW DE BRUG arbeidsmediation. Ik ben als mediator gespecialiseerd in het helpen en vinden van oplossingen bij arbeids- en inkomensconflicten. Denk aan kwesties over re-integratie bij ziekte, functioneren, ontslagdreiging of salaris- en contractvoorwaarden. Maar ook bij pesten en ruzie onder collega’s of onmin tussen medewerker en management. Verder kan je bij mij terecht met zakelijke conflicten tussen bijvoorbeeld leverancier en afnemer of bestuurder en Ondernemingsraad.
Tijdens mediation krijgt iedereen over en weer de gelegenheid om alles uit te spreken en kwesties goed uit te praten. Daarmee wordt de relatie tussen gesprekspartners voor de toekomst behouden of goed afgesloten. Daarnaast is mediation veelal in enkele weken met 2 tot 5 gesprekken afgerond. Dit is veel minder tijdrovend dan een juridische procedure, die maanden tot zelfs jaren kan duren.”

– Waarom ben je lid geworden van OHO en wat verwacht je binnen de ondernemersvereniging te vinden/bereiken?
“Ik wil allereerst graag collega-ondernemers ontmoeten om te leren over ondernemerschap en praktische tips voor het runnen van een eigen bedrijf. Ook wil ik natuurlijk graag de mogelijkheden van mediation bij conflicten onder de aandacht brengen. OHO staat verder bekend om de informele sfeer en de gezelligheid. Dus lid worden is voor een Heilooër ondernemer eigenlijk een vanzelfsprekendheid!”

• Peter Vonk, Centrum voor FinancieringsOplossingen – www.cvfo.nl

– Wat voor bedrijf heb je?
“Ik heb twee bedrijven, namelijk het Centrum voor FinancieringsOplossingen (www.cvfo.nl), dat sinds 2008 bestaat (tot 2017 onder een andere naam). Ik help ondernemers aan kapitaal voor hun bedrijf. Om te groeien, te investeren, bedrijven over te nemen, periodes van krapte te overwinnen (nu dus heel erg actueel) etc. Ik doe dat door ze te helpen aan financiering bij banken, crowdfunding platformen, factoringbedrijven, fintech bedrijven en in ruime mate bij private investeerders uit de regio.

Daarnaast heb ik Kaasstad Kapitaal (begin 2019 opgericht). Ik organiseer elke 6-8 weken in het AZ stadion een bijeenkomst waarbij telkens 3 ondernemers in een kwartier tijd hun plannen presenteren aan een groep van ruim 30 investeerders. Deze investeerders besluiten dan ieder voor zich of ze interesse hebben in een vervolgbespreking met deze ondernemers, met als uiteindelijk doel om te investeren in de plannen van deze ondernemers. Tot nu toe hebben we 7 bijeenkomsten gehad en van de 21 presentaties hebben er 11 voldoende interesse gewekt van investeerders. Niet alle interesse leidt tot een deal, maar in de helft van de gevallen wel. Dat is dus heel mooi, vind ik zelf.”

– Waarom ben je lid geworden van OHO en wat verwacht je binnen de ondernemersvereniging te vinden/bereiken?
“Ik ben lid geworden van OHO, omdat het mij een leuke en actieve club lijkt. Ik woon zelf in Heiloo en ken al diverse ondernemers, maar nog lang niet álle ondernemingen. Ik geloof erg in de kracht van de regio, dat merk ik ook bij Kaasstad Kapitaal. Daarnaast vind ik het sociale aspect ook erg leuk en belangrijk. Dus tot gauw!”

Lees ook