Meer ruimte voor terrassen in Heiloo

De horeca in Nederland mag vanaf 1 juni 12.00 uur weer open. Net als in veel andere gemeenten heeft ook Heiloo gekeken naar mogelijkheden om de terrassen groter te maken. Ondernemers mogen hun terrassen verruimen tot 19 oktober.

Burgemeester Hans Romeyn: “Het is in deze Coronatijd niet gemakkelijk voor onze horeca. We hebben gekeken hoe we snel en gemakkelijk kunnen helpen. Op deze manier denken we een klein steentje te kunnen bijdragen. Nu hopen dat het een goede zomer wordt. De ondernemers reageren in elk geval positief.

De horecagelegenheden hebben bij de gemeente een verzoek ingediend met daarbij een tekening van het extra terras. Het extra terras komt nabij de horecagelegenheid en wordt door de horecagelegenheid zelf schoongehouden. Barbecues, buitentaps en dergelijke zijn niet toegestaan. Uiteraard moet de ondernemer voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Het extra terras sluit om 22.00 uur.

Het gaat nu om Café de Wit, Café Blondes, Tumi, Il Corso, Rails, Herberg Jan, Plaza Cinco en Spijkers.

De verzoeken zijn afgestemd met politie en Veiligheidsregio.

Horecaondernemers die hun terras tijdelijk verruimen, zijn de gemeente Heiloo geen extra huur verschuldigd.

Lees ook