Vernieuwende ondernemers in Heiloo

De Ondernemingsverkiezing van Ondernemend Heiloo viert een lustrum. Dit jaar zijn de prijzen voor de vijfde keer aan ondernemers in de gemeente Heiloo uitgereikt. Het thema van de verkiezing is ‘vernieuwend’ en dat is door de organisatie ook letterlijk genomen met een vernieuwende wijze van stemmen. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de Cultuurkoepel zijn de prijswinnaars zaterdagavond 10 december bekend gemaakt.

Ondernemend Heiloo organiseert jaarlijks de Ondernemingsverkiezing, waarbij een lokale onderneming – passend in het thema – in de spotlights wordt gezet. Er zijn drie prijzen: de Ondernemingsprijs, de Rabobank In de Kijkerprijs en de Publieksprijs.

In het 5-jarige jubileumjaar is het thema vernieuwend. De ondernemersvereniging heeft het thema zelf ook ter harte genomen en zodoende konden in 2016 voor de Publieksprijs ook niet-leden in aanmerking komen voor deze prijs. Aan de hand van gemotiveerde stemmen die via de stemcomputer op de website van www.ondernemendheiloo.nl doorgegeven konden worden. De vernieuwing werd ook doorgevoerd bij de Ondernemingsprijs en Rabobank In de Kijkerprijs. Een Comité van Aanbeveling, met prominenten en bekende Heilooërs zoals de burgemeester en oud-winnaars, hebben vernieuwende ondernemers voorgedragen. De aanbevelingen zijn aan de jury voorgelegd, waarna de geselecteerde ondernemers een presentatie hebben gegeven. De juryleden zijn daarna geheel zelfstandig te werk gegaan om de winnaars met de prijs te belonen.

Feestelijke avond
Zaterdagavond 10 december was het zover: de feestelijke prijsuitreiking in de Cultuurkoepel vond plaats. Met 250 aanmeldingen was het een drukte van belang bij de prijsuitreiking. Na een warm welkom door de bestuursleden Rob van der Wal en Thijs Smit brachten zij een toost uit op het jubileumjaar. Terwijl de drankjes werden uitgeserveerd, zetten de diverse obers spontaan een lied in. Op zo’n swingende verrassing had niemand gerekend en de vrolijke toon was direct gezet door de Theater Obers. Na dit intermezzo nodigde voorzitter Henk Morsch iedereen uit om aan tafel te gaan voor een smakelijk diner.

Ook dit jaar werkt Ondernemend Heiloo weer samen met diverse leden om de fijne avond mogelijk te maken. Naast de Ronde Bar verzorgden dit jaar De Loocatie, Herberg Jan, Melange7 en de Mediaan de 4-gangen van het diner en kwam het nagerecht van Di Fiorentina. Tussendoor werden er filmpjes getoond van de gang van zaken rondom het Comité van Aanbeveling, de jury en mogelijke winnaars. Deze visuele prestatie werd mogelijk gemaakt door Sybren Arnoldus en Iwan Bronkhorst.

Winnaars
Rond de klok van 21 uur werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Voor de winnaar van de Ondernemingsprijs stond de wisseltrofee, een sculptuur van Heilooër kunstenaar Ditta Engel, al te pronken op het podium. Voor de enthousiaste ondernemers, Paul van Luipen en Madelon Ten Hoope van Le Nouveau Chef, kon de avond niet meer stuk.

De winnaars zijn:

  • Le Nouveau Chef wint de Ondernemingsprijs 2016
  • Italiaanse Kok wint de Rabobank In de Kijkerprijs 2016
  • Specialist in Websites wint de Publieksprijs 2016

Na de vele felicitaties en applaus vanuit de zaal vertrokken alle winnaars met een grote lach op het gezicht van het podium.

Het was een geslaagde avond, mede dankzij de grote inzet van diverse ondernemers om voor de Ondernemingsverkiezing met elkaar samen te werken. Iedereen bedankt!

Lees ook

Praat mee!