Ontwikkeling Oostweide – De Lus met handtekeningen bekrachtigd

Nieuwe woningen voor starters, tweeverdieners, gezinnen en senioren

Wethouder Fred Dellemijn en Marinus van Mourik namens ontwikkelaar Industrieterrein Oosterzij CV hebben donderdag 8 december de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de transformatie van een deel van industrieterrein Oosterzij naar woningbouw. Hiermee is de ontwikkeling van 30 driekamerappartementen, 48 tweekamerappartementen, 8 rijwoningen en 17 twee-onder-een-kapwoningen met garage een feit, 103 woningen in totaal. Ontwikkelaar Industrieterrein Oosterzij CV realiseert deze woningbouwontwikkeling onder de naam “Oostweide”.

Oostweide heeft alle kwaliteiten in zich die zo belangrijk en kenmerkend zijn voor Heiloo. Bijzonder aan Oostweide is ook de diversiteit aan woningen. Zo zijn er specifieke woningen voor starters, tweeverdieners, maar ook voor gezinnen en senioren. Iedere woning is speciaal ontworpen voor een specifieke doelgroep. De verkoop is inmiddels gestart.

Transformatie

Heiloo werkt al enkele jaren aan de transformatie van industrieterrein Oosterzij naar een gebied waar wonen en werken hand in hand gaan. Met de realisatie van Oostweide – De Lus wordt een belangrijk deel van het industrieterrein opgeknapt en voorzien van een nieuwe infrastructuur. Door een dwarsverbinding tussen bestaande wegen te realiseren wordt de Oosterzijweg ontlast. De Toekomstvisie Heiloo 2030 is onderlegger geweest voor de invulling van het plan. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van omwonenden en de aansluiting bij het dorpse karakter van Heiloo.

Fonds sociale woningbouw

De woningbouw in plan Oostweide is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het fonds sociale woningbouw van de gemeente Heiloo. Met deze bijdrage is de aankoop van 36 appartementen door Kennemer Wonen verzekerd. Deze woningen worden door Kennemer Wonen in de verhuur gebracht. 

Lees ook

Praat mee!